Skip to content

ugradnja video nadzora

Poduzeće 3M&ŽB d.o.o. uspješno posluje od 1993. godine. Usmjereni smo na oblast elektroinstalacija, odnosno na sustave tehničke zaštite i pametne kuće. 

3M&ŽB d.o.o. nudi Vam kompletnu uslugu projektiranja , montaže , ugradnje , servis i održavanje sustava video nadzora, alarmnih sustava, video portafona , tehničke zaštite kao i sustava pametne kuće u Vašem poslovnom ili privatnom prostoru. Kompletna usluga podrazumijeva snimanje i analizu postojećeg stanja sigurnosti, ukazivanje na sigurnosne propuste, predlaganje mjera za povećanje stupnja sigurnosti, izradu sigurnosne prosudbe te izradu sigurnosnog elaborata.

Također je bitno napomenuti da 3M&ŽB d.o.o. ima odobrenje od MUP-a RH za postavljanje video nadzora, alarmnih sustava, video portafona , tehničke zaštite.
Drugim riječima, sav snimljen videozapis ima pravnu težinu, odnosno može se koristiti kao dokaz u sudskom postupku.

Djelatnosti: 

  • Video nadzor – Nadzorni sustav
  • Protuprovalna zaštita
  • Video portafoni
  • Sustavi pametnih kuća
  • Savjetovanje
  • Procjena ugroženosti
  • Projektiranje sustava tehničke zaštite
  • Ugradnja sustava tehničke zaštite
  • Servis i održavanje
  • Rijeka, Istra, Krk, Gorski Kotar

Nudimo profesionalnu, prijatnu i sigurnu suradnju koja se temelji na poštovanju dogovorenog. Povjerene poslove realiziramo brzo, učinkovito i točno, u skladu sa dogovorenim rokovima. Ako trebate pouzdane, profesionalne i adekvatne majstore za izvedbu Vaših upita, kontaktirajte nas, a mi vam garantiramo uspješnu, brzu i kvalitetnu realizaciju svih Vaših upita.
Možemo vam ponuditi rješenje “ključ u ruke” po pitanju zaštite vašeg poslovnog i životnog prostora.
Obratite nam se s povjerenjem. 
Kontakt:
3M&ŽB d.o.o.
Kozala 77C
51000 Rijeka
email: mitja@3mzb.hr
mob: 00385916439177

Zakonske obveze
Ugradnja i uporaba sustava tehničke zaštite te obveze izvođača propisane su Zakonom o privatnoj zaštiti (NN 68/03) te Pravilnikom o uvjetima i načinu provedbe tehničke zaštite. Sustave tehničke zaštite u privatnim stanovima smiju ugrađivati samo trgovačka društva ili obrti koji imaju ovlaštenje za obavljanje poslova tehničke zaštite izdano od MUP-a. Izvođači su dužni vlasnicima stanova, prije samog izvođenja radova tehničke zaštite, priložiti projektnu dokumentaciju tehničke zaštite.
Bitno je reći da se takva projektna dokumentacija, osim za elektroničke sustave tehničke zaštite, izvodi i za ugradnju protuprovalnih vrata i sefova.
Po završetku radova na tehničkoj zaštiti izvođači su dužni vlasnicima izdati Potvrdu da je izvedba sustava tehničke zaštite obavljena sukladno odredbama navedenog Pravilnika o uvjetima i načinu provedbe tehničke zaštite. Bitno je znati da su izvođači, za sve elektroničke alarmne sustave, protuprovalna vrata i sefove, obvezni priložiti dokumente o njihovoj sukladnosti s hrvatskim normama. Ukoliko toga nema, upitna je kvaliteta tih uređaja.

 

video nadzor

video nadzor • https://3mzb.hr

 

Kamere mogu biti analogne ili digitalne s raznim značajkama za, kao što su razlučivost, broj sličica u sekundi, način pogleda u noćnom radu itd. Bilo da se primjenjuje unutar ili izvan objekta, radi 24/7, dizajniran samo za snimanje kretanja kada je to potrebno.

Nadzorne kamere mogu biti na vidljivom mjestu ili skrivene od pogleda. Svrha kamere je odvraćanje odnasilnog upada, a video snimka također može poslužiti kao dokaz za kasniji pregled od strane sigurnosnog osoblja ili organa za provođenje zakona. Ovisno o vašim potrebama, na raspolaganju vam je nekoliko različitih sustava videonadzora, poput praćenja uživo, daljinskog pristupa putem IP sustava i digitalnih snimača (DVR) za snimanje snimke.

Većina sustava videonadzora je zatvorena kako se signali ne bi emitirali i bili dostupni drugim stranama. Samo ovlašteni korisnici mogu pratiti sadržaj onoga što je na njoj snimljeno. Međutim, drugi mogu imati pristup ako im odobri dopuštenje administrator s odgovarajućim lozinkama koji upravlja live feedom.

ANALOGNE kamere – video nadzor

Analogne kamere su tradicionalne kamere koje obično nude samo nižu razlučivost i zahtijevaju spajanje koaksijalnog kabela za svaku kameru na DVR i zasebne žičane veze za napajanje. Osim toga, kako bi se osigurala bolja kvaliteta snimke, kamere moraju biti smještene u blizini DVR-a. Njihov vidokrug obično je manji od IP/digitalnih kamera, što znači da će možda biti potrebno više kamera za pokrivanje iste količine prostora nego što jedna IP kamera može pokriti. Konačno, snimljeni materijal će se dodatno izobličiti ako se pokuša povećati slika.

Međutim, ove su kamere jeftinije i imaju širok izbor mogućnosti dizajna kako biste bili sigurni da možete pronaći ono što vam je potrebno po razumnoj cijeni. Osim toga, one neće zauzimati propusnost vaše mreže, za razliku od IP/digitalnih kamera.

MREŽNE kamere – video nadzor

Mrežne kamere su digitalne kamere koje imaju mnogo veću rezoluciju i jasnije slike od analognih kamera. Spajaju se na NVR putem Power over Ethernet (PoE) switcha i koriste samo jedan kabel za spajanje i na NVR i na izvor napajanja.

IP kamere ne moraju biti u blizini NVR-a da bi snimile kvalitetne snimke, a njihove se slike mogu digitalno povećati bez ozbiljnog pogoršanja kvalitete slike. Konačno, IP kamere imaju širi raspon vida i dodatne posebne značajke kao što su automatsko snimanje pokrenuto pokretom, prepoznavanje objekata, razlikovanje osoba i vozila, aktivno upozorenje pomoću zvukova ili bljeskalica, praćenje objekta koji se kreće itd…

BEŽIČNE kamere – video nadzor

Iako spadaju pod mrežne kamere, wireless kamere postaju sve popularnije kod zaštite manjih objekata. Prednosti ovih sustava je jednostavnost instalacije. Za instalaciju je potrebno samo napajanje dok se komunikacija s snimačom odvija preko bežične mreže. Također, postoje bežične kamere kojima nije potreban NVR nego se spajaju direktno na postojeću bežičnu kućnu mrežu.

Nedostatak ovakvih sustava su ograničenost pokrivenošću signala i manji stupanj zaštite u slučaju cyber upada u sustav.

https://zastita.info/hr/casopis/clanak/videonadzor-smije-vidjeti-samo-ono-za-sto-je-namijenjen,22387.html

 

video nadzor hikvision pir camera • https://3mzb.hr